Irene Peters

SCHILDEREN

Geboren in Noord-Scharwoude op 29 november 1944.
Van 1964 tot 1968 bezocht ik de ABK (nu ArtEZ) te Arnhem; ik haalde mijn diploma aan de afdeling Vrij Tekenen, Schilderen en Grafiek.
Docenten: Fred Sieger, Johan de Haas en Jurjen de Haan.

Aanvankelijk werd ik sterk beïnvloed door het werk en leven van Vincent van Gogh, later ook door Chagall en zelfs door Kandinsky. Later kwamen daar invloeden bij vanuit de antroposofie.
Kleur is altijd heel belangrijk voor mij geweest. In de loop van de jaren ontwikkelde ik een eigen stijl.
Ik begon heel maatschappijkritisch. Mijn eerste tentoonstelling bestond uit grote portretten van mensen als Martin Luther King, Gandhi, etc.
Ik werkte ooit, in opdracht, aan een tentoonstelling over het onderwerp geweld/geweldloosheid die het land door zou reizen en veel later heb ik op eigen initiatief werk gemaakt over de Millenniumdoelen.
Daarnaast was er mijn vrije werk. Globaal heb ik twee onderwerpen: grote steden en de natuur. Wat als onderliggende factor vaak meespeelt, is spiritualiteit en/of maatschappijkritiek. Ik werk nog elke dag en weet van geen ophouden.

Ik heb veel geëxposeerd in bibliotheken, medische instellingen, hotels etc. en ik heb gestaan op diverse kunstmarkten en -beurzen.

Ik heb altijd veel gelezen: Dostojevski en Theresia van Avila in mijn jonge jaren en nu lees ik nog steeds van alles.
Ik schrijf gedichten en ben ook een beetje bekend als straatmuzikante.

Locatie 13

Maria van Gelrestraat 44

6824 EE Arnhem

06 18 592 974

upraising7irene@gmail.com