2018

Na de succesvolle 10e Kunstroute in 2017 zijn verschillende bestuursleden opgestapt. Gelukkig werd het bestuur in het voorjaar van 2018 alweer aangevuld met drie nieuwe leden. Met zoveel nieuwe leden en zo weinig tijd durfden we het niet aan meteen een nieuwe kunstroute te organiseren. Wel hebben wij allerlei andere activiteiten opgezet en uitgevoerd. Helaas zijn de nieuwe bestuursleden aan het eind van het jaar alweer uit het bestuur gestapt.

Ons bestuur was weer compleet in begin 2018: Jolanda Verstegen, Paula Mak, Jacqueline Brincker en Ellie  Roor

Op 9 maart 2018 zijn we begonnen met het organiseren van pop-up-exposities tijdens de culturele avonden in het MFC in Presikhaaf. De eerste kunstenaars waren Mies Frijling en Edwin Grootjens .
Op 20 april 2018 presenteerden onze kunstenaars Marie Brunings en Enny Maijer hun werk in het MFC

Zondag 18 maart 2018 gingen we voor het eerst met een klein groepje op excursie, dit keer naar de expositie van Neo Rauch in de Fundatie in Zwolle. Deze activiteit beviel zo goed dat we besloten vaker samen op pad te gaan.

Woensdag 11 april 2018: Lentefeest op Stadsboerderij Presikhaaf
Hier waren we ook present met de Kunstroute. We verzorgden een tekenworkshop voor de kinderen. De workshop was een groot succes. Het was erg leuk dat er twee dames van Urban Sketching Gelderland waren gekomen om te schetsen. Marie presenteerde haar textielwerkstukken.

Van 4 april tot en met 30 mei 2018 verzorgden we een expositie in Vreedenhoff.

Op zaterdagmiddag 21 april was er een ontmoeting met exposerende kunstenaars met een hapje en een drankje

Woensdag 30 mei 2018:  Schaapsscheerdersfeest op Stadsboerderij Presikhaaf. Wij waren daar aanwezig met een grote kraam waar Marie haar werk gepresenteerd heeft en Jolanda en Jacqueline een workshop voor de kinderen aangeboden hebben. Daarnaast konden de kinderen een tekening maken. Jacqueline maakte takkenpoppetjes met de kinderen en Jolanda liet hen wolvilten om steentjes.

Vanaf juni 2018 verzorgen we tentoonstellingen in Huisartsenpraktijk Presikhaaf. Mieke Smallegange exposeerde als eerste met haar werk . Van juni tot eind december 2018.

In juli 2018 starten we met het organiseren van tentoonstellingen in de bibliotheek van Presikhaaf. Als eerste hebben we de tentoonstelling van Marie Brunings ingericht. Zij sloot met haar werk, over kleding uit Suriname en Nederland, aan bij de modepresentaties in Arnhem.

11 augustus 2018: Voorafgaande aan de kunstborrel organiseerde Ellie Roor een collageworkshop voor de kunstenaars. Er werd prachtig werk gemaakt en na afloop was er buiten een geslaagde   kunstroute borrel.

Van 8 september tot 24 november was er een groepstentoonstelling in de bibliotheek van Presikhaaf. Het thema was: “Een zomerse blik op…”. op de opening op 8 september van 14.30 – 15.30 uur kon je kennis maken met de exposerende kunstenaars: Paula Mak, Mies Frijling, Jacqueline Brincker, Anja Leerentveld, Jolanda Verstegen, Ellie Roor en Peter Meijer.

24 november 2018: De expositie in de bibliotheek werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij afscheid genomen werd van de bestuursleden Jolanda Verstegen, Paula Mak en Jacqueline Brincker